Afsluiten van een minilening

 Geld lenen  Reacties uitgeschakeld voor Afsluiten van een minilening
nov 122015
 

De minilening is een bekende en aan de andere kant ook beruchte lening. Niet zelden is de lening negatief in het nieuws gekomen en er zijn al veel aanbieders de revue gepasseerd die zich bezig hielden met louche zaken. Gelukkig veranderen tijden en door streng toezicht is het afsluiten van een minilening dezer dagen niet meer zo’n groot risico. Dat neemt echter niet weg dat u altijd op uw hoede moet zijn bij een nieuwe lening afsluiten en u goed dient te kijken hoe de kosten van uw lening precies door

Minilening vrij eenvoudig te verkrijgen

minileningEr bestaan veel leningen, maar van alle leningen blijkt het in de praktijk het meest eenvoudig om de minilening af te sluiten. Niet verwonderlijk, want er kunnen geen grote kapitalen worden geleend op deze wijze. In tegendeel zelfs, want veelal zal het maximum liggen tussen de 500 euro en de 1000 euro. Het spreekt dan ook voor zich dat de eisen voor een klein bedrag lenen een klein stukje lager liggen dan bij andere varianten waarbij bijvoorbeeld leningen van 10.000 euro of meer kunnen worden afgesloten. Toch moet u de voorwaarden van een minilening ook niet gaan onderschatten, want dan kunt u namelijk wel eens van een koude kermis thuis gaan komen. Doorgaans kan er alleen geld worden geleend door mensen die beschikken over een vast dienstverband en worden bijvoorbeeld studenten geweerd voor het lenen van geld. De minilening is dan ook zeker niet voor iedereen en dat er redelijk streng op wordt toegezien is maar goed ook, want het risico op boetes is bij de minilening namelijk reëel.

Boete betalen bij minilening

is het namelijk niet handig hieraan te gaan beginnen. Bij het vinden van de beste lening moet dit dan ook niet worden vergeten.

Geld lenen bij werkloosheid

 Geld lenen  Reacties uitgeschakeld voor Geld lenen bij werkloosheid
dec 072012
 Zonder een inkomen vanuit een vaste baan komt het ook regelmatig voor dat er ineens een groot geldbedrag nodig is. Indien er geen vast inkomen vanuit een baan aanwezig en er toch geld nodig is, dan zou een krediet uitkomst kunnen bieden. Als u echter geen vaste baan hebt en werkloos thuis zit, dan is de kredietverstrekker minder happig om een lening te geven. Het risico dat de lening niet afgelost kan worden, is dan bijzonder groot.

Krediet en werkloosheid

Het is lastig om geld te lenen als u werkloos bent in vergelijking met iemand, die wel over een vast inkomen uit werk beschikt. Dat ligt ook voor de hand, want het risico is voor de kredietverstrekker is groter als er sprake is van werkloosheid. Bovendien zal de looptijd waarschijnlijk langer zijn, omdat het beschikbare inkomen minder groot is in tijden van werkloosheid. Verder geldt dat er bij een hoger risico er vaak ook een hoger rentepercentage in rekening wordt gebracht. Er zijn echter toch een aantal opties, waarmee er zonder vaste baan toch geld geleend kan worden.

Minikrediet

Een minikrediet biedt de mogelijkheid om zonder vast werk toch geld te lenen en heeft als voordeel dat er geen bkr toetsing plaatsvindt. Er kan op elk gewenst moment door u een minilening worden afgesloten zonder dat andere kredietverstrekkers daar op de hoogte van kunnen komen. Er staat immers geen minikrediet bij het bkr geregistreerd. Door verschillende minileningen aan te gaan, kunt u dan in totaal toch een groot geldbedrag lenen. Bedenk wel dat de behandelingskosten hoog zijn en dat u ook bij een minilening verplicht bent om het bedrag op korte termijn al terug te betalen.

Aandachtspunten geld leningen

Als u een lening afsluit zonder over vast werk te beschikken, dan zijn er enkele aandachtspunten, waarmee u rekening kunt houden. In de eerste plaats is het zinvol om na te gaan of de lening echt noodzakelijk is. Zeker in onzekere tijden kunt u deze overweging meerdere keren maken, want de risico’s van het niet kunnen aflossen van de lening zijn groot. Overigens kunt u altijd een financieel adviseur inschakelen, die met u de mogelijkheden kan bespreken.

© 2012 Geld Marktplaats Privacy Policy | Contact Wat is geld