Heb je een andere auto gekocht? Dan is een autoverzekering nodig. In Nederland is elke auto eigenaar verplicht om een autoverzekering te hebben tegen wettelijke aansprakelijkheid. Dit is ervoor bedoeld om iedereen te beschermen tegen hoge kosten. Op deze manier heeft de partij die geen schuld heeft altijd een goede positie in het geval van een ongeval. De kosten van reparatie of vervanging worden dan vergoed door de partij die schuldig is. Er zijn autoverzekeringen verkrijgbaar met uiteenlopende dekkingen.

Welke dekking?

Een WA autoverzekering dekt de autoschade die met auto of motor wordt veroorzaakt aan anderen en aan het motorrijtuig van een ander. Dit is de basis verzekering voor auto die vereist is. De autoverzekering tegen WA kan uitgebreid worden met een betere dekking. De WA beperkt casco autoverzekering heeft een betere dekking. Over deze verzekering lees je hier meer. Bij deze verzekering wordt tevens de kosten van diefstal, brand en ruitbreuk vergoed. Dit wordt niet gedekt door de standaard WA verzekering. Doordat de dekking beter is zijn de premies van de WA beperkt cascoverzekering ook hoger. Hiernaast is er de all risk verzekering die vrijwel iedere schade aan de auto vergoed. Ook de schade die men zelf aanricht tijdens een ongeval wordt vergoed door de all risk verzekering.

Verzekeringspremie

Er zijn verscheidene factoren die doorslaggevend zijn voor de premie van een autoverzekering. Dat zijn de volgende factoren:

  • leeftijd van de verzekerde
  • aantal jaren zonder schademeldingen
  • soort en type motorrijtuig
  • aantal kilometers per jaar
  • woonregio
  • eigen risico

De verzekeringspremie wordt lager als je gedurende een bepaalde tijdsperiode geen schade claimt. Hoeveel korting je ontvangt op de premie is afhankelijk van het aantal schadevrije jaren. Dit gebeurt aan de hand van de bonus malus ladder. Er kan tot 80 procent worden toegekend als je vele jaren geen schade hebt geclaimd. Beginners die net een rijbewijs hebben beginnen onderaan de ladder en ontvangen nog maar weinig korting. Hoe langer je geen schade veroorzaakt in het verkeer hoe meer premiekorting je krijgt. Ieder jaar dat je geen schade veroorzaakt ontvang je meer premiekorting. Als je wel schade veroorzaakt dan wordt de korting minder. Je gaat dan terug naar een lagere ladder.

Sorry, the comment form is closed at this time.

© 2012 Geld Marktplaats Privacy Policy | Contact Wat is geld